Wat is hyaluron?
Hyaluron of beter gezegd hyaluronzuur is aanwezig in elke cel van het menselijk organisme. Als een belangrijk bestanddeel van elastisch weefsel wordt het steeds meer aangetroffen in ligamenten, pezen en ook in onze huid. Als gelachtige vloeistof maakt hyaluron deel uit van de gewrichtsvloeistof, de zogenaamde synovia, en maakt het soepele bewegingen van de gewrichten mogelijk. De vloeistof in het glasvocht van onze ogen bevat ook hyaluron.
Wat heeft hyaluron te maken met rimpels?
In de loop der jaren neemt de toevoer van hyaluron naar de huid steeds verder af. Als gevolg daarvan neemt de elasticiteit van het weefsel af, zodat rimpels ontstaan.
Waar komt hyaluron vandaan?
Hyaluron, dat wordt gebruikt om rimpels in te spuiten of volume op te bouwen, wordt nu biotechnologisch vervaardigd in laboratoria. Het is identiek aan het lichaamseigen hyaluron, maar bevat geen dierlijke eiwitten, waardoor het zeer goed wordt verdragen.
Wat kan met hyaluron behandeld worden?
Hyaluron is zeer geschikt voor injectie onder rimpels en voor het opbouwen van volume, omdat het zich enerzijds goed verdeelt in het huidweefsel en anderzijds in staat is veel water aan zich te binden. Hierdoor ontstaat een kussen dat de rimpel van onderen optilt en gladstrijkt of de regio’s meer volume geeft.
De verschillende graden van netwerken
Aangezien hyaluron een lichaamseigen stof is, wordt het na verloop van tijd ook door het organisme afgebroken. Om ervoor te zorgen dat het langer in het weefsel blijft, wordt het hyaluron gecrosslinkt. In de regel bieden de fabrikanten verschillende graden van verknoping aan, die bedoeld zijn om een ideaal resultaat te bereiken, afhankelijk van de diepte van de rimpel en de regio van de huid.
Bij mesotherapie wordt niet-gekruist of slechts zeer licht gekruist hyaluron gebruikt.
Dit wordt gewoonlijk binnen 3-4 weken afgebroken, terwijl cross-linked hyaluron ten minste zes maanden, maar vaak nog langer, in het weefsel aanwezig blijft. Vele factoren beïnvloeden het afbraakproces, waaronder ons dieet, hoeveel water we dagelijks drinken, of we roken of problemen hebben met onze gewrichten.
Hyaluron-Filler – Verschillen
Een belangrijk verschil tussen de afzonderlijke producten die vandaag op de markt zijn, ligt in hun fabricage. De arts kan kiezen tussen monofasische of bifasische vullers.
De bifasische fillers zijn gemaakt van sterk vernet hyaluronzuur dat tot deeltjes is gereduceerd en gemengd met niet-vernet hyaluronzuur als dragermateriaal. Dit is de klassieke procedure voor vullers van de eerste tot de derde generatie.
Bij de productie van monofasische fillers daarentegen ontstaat een samenhangende gel van vernet hyaluronzuur. Monofasische vullers worden vaak vullers van de vierde generatie genoemd, omdat deze procedure van recentere datum is.
Bij HYALVOMED gebruiken we monofasische vullers. Deze beslissing is enerzijds gebaseerd op de grote tevredenheid van onze patiënten over het resultaat en anderzijds op de zeer goede hanteerbaarheid van het materiaal voor ons.
Het belangrijkste in een behandeling is tijd. Wij nemen de tijd om naar u te luisteren, uw wensen te begrijpen en ze goed uit te voeren.
Wij zijn gespecialiseerd in de behandelingen die wij aanbieden. Wij doen niets anders en daarom hebben wij
deze behandelingen al honderden keren toegepast.
Met uw Bonus Card, Vip Card en onze andere goodies, krijgt u kortingen en gratis behandelingen. Loyaliteit loont bij ons.